Agility, Beginners

Eind jaren 70 was er een demonstratie van iets heel nieuws op de Crufts in Engeland. Het werd opgepakt als “actief bezig zijn met je hond”, en is inmiddels uitgegroeid tot de erkende wedstrijdsport Agility (/behendigheid).

Bij agility is het de bedoeling dat de handler zijn/haar hond over een parcours van hindernissen begeleid, uiteraard foutloos en zo snel mogelijk.
Bij KCgnon kunnen in principe alle gezonde honden meedoen aan de agility-cursussen, maar voor sommige -vooral de hele zware- rassen is het lichamelijk te belastend. Wij gaan er vanuit dat u verantwoordelijk met uw hond omgaat en zullen een negatief advies geven wanneer wij iets niet verantwoord vinden.

De training van u en uw hond is heel erg combinatiegericht en voor iedereen anders. U krijgt van ons de basis mee in deze cursus en samen proberen we de beste manier voor iedere combinatie te vinden.


De beginnerscursus bij KC gnon is verdeeld over twee cursussen:

Beginners, deel 1

In deze cursus maken hond en handler(!) op een leuke en veilige manier kennis met de meeste toestellen (hoogtesprongen, band, breed, tunnels, raakvlakjes) en wordt er een basis gelegd in het lopen van kleine parcoursjes.

Beginners, deel 2

In deze cursus gaan we verder met het aanleren van de raakvlaktoestellen en paaltjes, en worden de parcoursen wat langer en ingewikkelder.
Deze tweede cursus wordt afgesloten met een examen. Bij dit examen moet u laten zien dat uw hond de toestellen beheerst en of u uw hond goed kunt begeleiden. Na het examen wordt vanzelfsprekend alles uitgebreid besproken.


Kosten van deze cursus (per deel van 10 lessen): € 50,00
2e en volgende hond: € 40,00
Deze cursus start normaal gesproken in maart en september.

Vervolgcursus: Agility Gevorderden

Online inschrijven