Algemene informatie

Veld- en huisregels

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen hond en eventuele schade die hij/zij veroorzaakt. Zorg dat honden die bijterig zijn van de andere honden wordt gehouden.

Houden dienen aangelijnd op het veld en in de kantine te zijn. Alleen als de instructeur zegt dat uw hond los mag werken mag hij onaangelijnd zijn tijdens een oefening.

Roken mag allen bij de kantine op het verharde gedeelte. U kunt roken voor de lessen of in de pauze.

Het gebruik van mobile telefoons tijdens de lessen is niet toegestaan. Moet u bereikbaar blijven dit dan melden aan uw instructeur.

Gelieve 15 minuten voor aanvang les aanwezig zijn. Kunt u niet komen dan maximaal 15 voor de les telefonisch, via SMS of WhatsApp afmelden.

Bij loopsheid van uw teef kunt u niet met haar de lessen volgen. U kunt wel zonder de hond komen en de lessen op het veld volgen, zodat u thuis kunt oefenen.

De lessen dien – indien mogelijk – door de zelfde geleider te worden gevolgd.

Mocht uw hond kennelhoest of een andere virus hebben meld dit uw instructeur.

Tijdens de lessen mogen de honden niet met elkaar spelen. Houd het begroeten voor de les beperkt. Pups mogen aan het einde van de les onder toezicht in de puppy-bak met elkaar spelen.

Betalingen

Het cursusgeld dient op de eerste les via een PIN betaling te worden voldaan. Mocht dit een probleem zijn dan kunt u met de penningmeester overleggen voor een alternatief.

Koffie, thee en frisdranken kunt u bij de kantine kopen. Betaling is contant of met een consumptie kaart van € 5,- of € 10,-. Consumptie kaarten kunnen ook met pin betaald worden.

Kleding

Onze cursussen worden in de open lucht gegeven op een redelijk beschut terrein. Dus u dient te zorgen dat u warm gekleed gaat in de koude periodes omdat u af en toe stil staat.

Zorg voor schoenen waarmee u stevig op het gras kunt staan. Het veld is hier en daar hobbelig.

Draag jassen dicht omdat het anders de hond kan hinderen. Ook handtassen beter aan de kant leggen of in de auto laten.

Uitrusting hond

Wij adviseren om tijdens de lessen de hond een halsband om toe doen en een riem van ±1,2 m.

Voor de apporteer oefening wordt u door uw instructeur ingelicht.

Commando’s

We gebruiken de algemeen gebruikte nederlandse commando’s. Deze zijn ook in de exameneisen van de Raad van Beheer opgenomen voor VZH en FCI obidience.

Onze cursussen sluiten aan op FCI-obidience. De D-cursus komt over een met FCI-obidience beginners. Ook zij die verder richting IPO of reddingshond willen gaan vinden een goede aansluiting op het VZH programma.